Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време


Музеј савремене уметности

Ушће 10, блок 15, Београд
Затворен до 21. септембра због припреме поставке ретроспективне изложбе 'Чистач' Марине Абрамовић

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Јавно вођење кроз изложбу Драгана Илића „(Ре)еволуција”/ МСУБ, субота, 29. јун 2019. у 13 часова

Говорни програми | 29.06.2019


Фото: Бојана Јањић / МСУБ

Јавно вођење кроз изложбу Драгана Илића „(Ре)еволуција”

Субота, 29. јун 2019. у 13 часова
Музеј савремене уметности
Кустос изложбе: Зоран Ерић


Позивамо вас на кустоско вођење кроз ретроспективну изложбу Драгана Илића „(Ре)еволуција” у суботу, 29. јуна 2019. у 13 часова у Музеју савремене уметности. Кроз изложбу води кустос др Зоран Ерић.

Ретроспективна изложба Драгана Илића прави пресек кроз његов вишедеценијски стваралачки опус приказом најзначајнијих концептуалних целина и одабраних уметничких пројеката у различитијим медијима које је реализовао у Аустралији, САД, Јапану али и у Београду – у СКЦ-у, ЦЗКД-у и другим институцијама. Илић је београдској публици превасходно познат по радикалним интерактивним перфомансима где је публика позвана да уметника гађа великом количином нарезаних оловака, цртежима које ради уз помоћ робота, као и уметничком простору ИТС-З1 који је основао у Ритопеку.

Драган Илић (рођен у Београду 1948) школовао се на АНУ (у оквиру Аустралијског националног универзитета), Уметничкој школи у Канбери, 1974–75, као и на Миллениум Филм Лаб, Дов С-С Сименс’ филмском програму у Њујорку 1986. године. Деловао је на уметничкој сцени у Аустралији и потом више деценија у Њујорку, све до повратка у Београд, где је 2007. године покренуо уметнички простор ИТС-З1 у Ритопеку. Илић је излагао и изводио перформансе у Аустралији, САД, Јапану, Јужној Кореји, Белгији, Холандији, Немачкој, Аустрији, Француској, Великој Британији, итд. Био је активан у галерији Фасхион Мода у Бронксу почетком осадесетих, која је у организацији Џени Холцер и Штефана Ајнса представљена на изложби доцумента 7 у Каселу 1982. године (излагали: Кики Смит, Кит Харинг, Џон Фекнер, Кени Шарф, Том Отернес, Луиз Лолер, Драган Илић и други). Последњих година Илић је наступао на престижном фестивалу Арс Елецтроница у Линцу.