Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време


Музеј савремене уметности

Ушће 10, блок 15, Београд
Радно време: од 10:00 до 18:00
Уторком је Музеј затворен за публику
Цена улазнице је 300 динара
Групне улазнице су 200 динара
За студенте, ученике средњих и основних школа, пензионере улазница је 150 динара
Сваке среде улаз је слободан.

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

Презентације креативних пракси уметника Рона Хата и кустоскиње Ане Новаков / НАЦРТ / Салон МСУБ, 5.4.18. у 18 часова

Говорни програми | 05.04.2018

Презентације креативних пракси уметника Рона Хата и кустоскиње Ане Новаков
 
Салон Музеја савремене уметности (Париска 14)
Четвртак, 5. април 2018. у 18 часова

Уметник Рон Хат представиће своју праксу и пројект „Сорт“ који је приказан на изложби НАЦРТ: Оријентисање у савременој новомедијској уметности у Салону МУСБ. Једна од аутора изложбе у Салону МСУБ. кустоскиња Ана Новаков, говориће о пољима својих истраживања, о узајамном односу уметности, технологије и утопијских простора, као и о асоцијацији Provisional Art Spaces.

Разговор ће бити одржан на енглеском језику.
 
Рон Хат је амерички уметник, активан на међународној уметничкој сцени, а његови иновативни дигитални перформанси и site-specificинсталације користе нове стратегије за креирање односа између звучних и визуелних записа у провизорним просторима. Хатова пракса фокусира се на односе између технологије, уметности и друштва. У свом раду он истражује, како утопијске, тако и дистропијске погледе на свет, доводећи у питање имплицитно и експлицитно телеолошко призивање алгоритамског размишљања у време повећане производње и напредног дизајна. Хатов рад истражује начин на који нове технологије утичу на животе појединаца, затим на искуство друштва и еколошке вредности.
 
Ана Новаков је српско-америчка историчарка уметности, кустоскиња, списатељица и критичарка културе, чија је последња књига Imagined Utopias in the Built Environment: From London’s Vauxhall Garden to the Black Rock Desert објављена 2017. године у издању Cambridge Scholars Publishing. Ауторка је на десетине књига, текстова у каталозима изложби, часописима и новинама. Новаков живи у Берклију, Калифорнија, и на ранчу на северу Новог Мексика. Она је извршни директор организације Freehold Taos, суоснивачица асоцијације Provisional Art Spaces и професорка Историје уметности на Универзитету у Новом Мексику. Новаков је дописник за уметност и технологије у Art Press (Париз), пише критичке приказе за часопис The Magazine (Санта Фе, Нови Мексико) и члан је организације Independent Curators International.