Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време


Музеј савремене уметности

Ушће 10, блок 15, Београд
Радно време: од 10:00 до 18:00, четвртком од 10:00 до 22:00
Уторком је Музеј затворен за публику
Цена улазнице је 300 динара
Групне улазнице су 200 динара
За студенте, ученике средњих и основних школа, пензионере улазница је 150 динара
Сваке среде улаз је слободан.

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

Разговор и стручна анализа рада уметнице Светлане Волиц / NON FINITO, Пасаж 2: Где престаје свет / Салон МСУБ / 22.3.17. у 18 часова

Говорни програми | 22.03.2017

Разговор и стручна анализа рада уметнице Светлане Волиц

 

Салон Музеја савремене уметности, Париска 14

Среда, 22. март 2017. године у 18 часова

О раду Светлане Волиц говоре др Милета Продановић, редован професор Факултета ликовних уметности у Београду, и др Предраг Терзић, уметник и предавач.

Модератор је Уна Поповић, кустос изложбе и Салона МСУБ.

 

Актуелна изложба „NON FINITO, Пасаж 2: Где престаје свет“ овом приликом служи као ресурс за ширу интерпретацију рада Светлане Волиц. Милета Продановић ће се освртнути на Светланино интермедијално истраживање, док ће Предраг Терзић, као један од аутора текстова у каталогу изложбе, објаснити позицију кретања, погледа, покрета у раду ауторке који функционише, не само као формални модел травелога, већ је и перформативног карактера са циљем да пренесе и успостави вид тзв. „нових пејсажа“ који се накнадно представљају у дефинисаним физичким али и отвореним, менталним просторима. 

Видео инсталација „NON FINITO, Пасаж 2: Где престаје свет“ друга је у низу амбијенталних изложби у склопу већег уметничког пројекта Светлане Волиц „NON FINITO/Извођења просторних наратива“. 

 
СветланаВолиц рођена је у Београду 1974. године. Дипломирала је и магистрирала сликарство на Факултету ликовних уметности у Београду у класи проф. Чедомира Васића. Од 2014. године запослена је на сликарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду у звању асистента, на ком похађа и докторске уметничке студије (ментор проф. Милета Продановић). Изражава се кроз различите медије: сликарство, видео, видео-инсталације, фотографију, графички и сценски дизајн. Реализовала је 11 самосталних изложби и учествовала на преко 60 групних изложби, симпозијума и фестивала у земљи и иностранству (Македонија, Чешка Република, Црна Гора, Естонија, Летонија, Мађарска, Бугарска, Италија, Грчка, Канада, САД и Немачка). Реализовала је 18 видео-инсталација за различите позоришне представе. Добитник је стипендије фондације CEC ArtsLink, Њујорк, САД, 2013. Њени радови налазе се у иностраним и домаћим колекцијама.