Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Радно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Радно време:
Затворено до 19. јуна
због припреме изложбе
„Ефекат прегледа”.Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери, корисници EYCA, City Card и City Pass картица: 250 рсд
Право на бесплатан улаз:
Лица са инвалидитетом, труднице, предшколска деца, професори, доценти, асистенти и студенти историје уметности, архитектуре, ликовне и примињене уметности, новинари , запослени из сродних културних установа , чланови ICOM-а, AICA, ИКТ, УЛУС-а, УЛУПУДС-а и других струковних удружења.

Информације о групним посетама и вођењима можете добити од 9 до 18 часова, на број телефона 063-862-3129, и на мејл info@msub.org.rs

Попусти се остварају уз показицање легитимације на благајни Музеја.
Улаз је бесплатан сваке среде
.

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Радно време: 12:00-20:00 Уторком је Салон затворен за публику. Улаз у Салон је бесплатан.

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд

Радно време: 12:00-20:00
Уторком је Легат затворен за публику.
Улаз у Легат је бесплатан.

МСУБ водич - мобилна апликација


 

Представљамо вам мобилну апликацију МСУБ водич која пружа податке о Музеју, збиркама и колекцијама, легатима и другим садржајима од интереса за посетиоце Музеја. Подаци се пружају у облику текста, аудио записа, галерија фотографија. Апликација садржи аудио водич уз помоћ кога можете, сами и безбедно, да добијете вођење кроз музејске изложбе, а кроз Музеј ће вас пратити пријатан глас Драгана Вучелића који изговара текст који су припремили аутори изложби.

 

Апликација је урађена у сарадњи са истраживачком групом АрхиМедиа при Математичким институтом САНУ. На техничкој реализацији водича за МСУБ радили су др Радомир С. Станковић, др Душан Татић, научни сарадник Математичког института, и стручни сарадници Марко Јовановић и Јован Стојановић.

 

Структуру апликације осмислила је кустоскиња Александра Мирчић.

Текстове су написали аутори изложби кустоси: Мишела Блануша, Рајка Бошковић, Жаклина Ратковић, Светлана Митић, Мирослав Карић и Уна Поповић.

Дизајн: Андреј Долинка 

Фотографије: Бојана Јањић.

 

Применом технологије проширене стварности преко посебог АР - модула омогућено је да се након препознавања посебно припремљених маркера добију подаци о делима и ауторима. Стога је коришћење овог аудио - визуелног водича врло једноставно.

 

Довољно је да отворите ставку АР модул у главном менију и да телефон усмерите ка маркерима (пиктограмима) који се налазе испод инфо табли на изложби Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993 - 2019. или ка фотографијама Горанке Матић на њеној ретроспективној изложби Искуство у гужви.

 

Апликацију можете користити и на сегменту изложбе Аквизиције Музеја савремене уметности 1993 - 2019. у Легату Чолаковић - Кроз портрет.

 

Апликација се може бесплатно преузети са Google Play и APP Store продавница очитавањем QR кода или помоћу претраге.