Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Радно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Радно време:
12:00-20:00
Викендом: 10:00-18:00
Уторком је Музеј затворен за публику.

Цена улазнице: 500 рсд
Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери, корисници EYCA, City Card и City Pass картица: 250 рсд
Право на бесплатан улаз:
Лица са инвалидитетом, труднице, предшколска деца, професори, доценти, асистенти и студенти историје уметности, архитектуре, ликовне и примињене уметности, новинари , запослени из сродних културних установа , чланови ICOM-а, AICA, ИКТ, УЛУС-а, УЛУПУДС-а и других струковних удружења.

Информације о групним посетама и вођењима можете добити од 9 до 18 часова, на број телефона 063-862-3129, и на мејл info@msub.org.rs

Попусти се остварају уз показицање легитимације на благајни Музеја.
Улаз је бесплатан сваке среде
.

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Радно време: 12:00-20:00 Уторком је Салон затворен за публику. Улаз у Салон је бесплатан.

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд

Радно време: 12:00-20:00
Уторком је Легат затворен за публику.
Улаз у Легат је бесплатан.

Ауторско вођење кроз изложбу Рефлексије нашег времена : Аквизиције Музеја савремене уметности 1993-2019.

Говорни програми | 21.09.2020Ауторско вођење кроз изложбу

Рефлексије нашег времена : Аквизиције Музеја савремене уметности 1993-2019.

Петак, 25. септембра 2020. године у 18 часова

Музеј савремене уметности Београд

 

Кроз изложбу воде ауторке Светлана Митић и мр Мишела Блануша

 

Изложба Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993-2019., обухвата преко 200 репрезентативних уметничких дела: слике, графике, цртеже, скулптуре, инсталације, фотографије и видео радове, која су у периоду од 1993. године до данас плански набављана за збирке Музеја савремене уметности. Пратећи широк дијапазон различитих језичких специфичности, али и разноврсних феномена присутних у сфери модерне и савремене уметности од почетка 20. века до данас, изложба је конципирана у тринаест тематско - проблемских целина као што су: Музеј у музеју, Постулати модернизма, Друштво – Политика – Уметност, Скулптура као израз суштине бића, Скулптура – Објекат – Инсталација, Експресивна површина / Излазак у простор, Симина 9а, У пукотинама политичке прошлости, Дихотомије модернизма, Унутра / Споља, Лично / Јавно, Обнова субјективности, Апорије савремене сцене. Четрнаеста, посебна целина Кроз портрет, представљена је у простору Галерије-Легата Милице Зорић и Родољуба Чолаковића. Кроз изложбене целине, које се могу ишчитати као нека врста микро наратива, препознају се тематске и проблемске релације али и нови динамични односи у које су поједини аутори постављени, рефлектујући динамику хетерогености музејске грађе која је била идејно полазиште за рад на овој изложби. Кроз представљен избор може се пратити политика откупа Музеја која је спровођена током последњих 25 година, а изложена дела показују две основне линије колекционирања. Прва је историјска линија која прати развој модернизма на југословенском уметничком простору, док је друга везана за кретање и динамику савремене уметничке сцене.

Аутори концепције изложбе: мр Мишела Блануша, др Рајка Бошковић, Светлана Митић и Жаклина Ратковић.

Кустос изложбене целине у Галерији - Легату Милице Зорић и Родољуба Чолаковића: Мирослав Карић

Ауторски тим изложбе је припремио пратећи програм који обухвата ауторска вођења, разговоре са уметницима, предавања, радионице Дечијег и Омладинског клуба и друго.

Приликом посете обавезно је ношење заштитне маске и одржавање физичке дистанце у размаку од минимум два метра између двоје посетилаца. При уласку у зграду Музеја обавезна је дезинфекцију руку и бесконтактно мерење телесне температуре.

Вођењу може присуствовати група од максимално 15 посетилаца уз претходну пријаву коју можете послати до четвртка, 24. септембра 2020. године до 14 часова, на еmail адресу info@msub.org.rs