Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Радно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Радно време:
Затворено до 19. јуна
због припреме изложбе
„Ефекат прегледа”.Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери, корисници EYCA, City Card и City Pass картица: 250 рсд
Право на бесплатан улаз:
Лица са инвалидитетом, труднице, предшколска деца, професори, доценти, асистенти и студенти историје уметности, архитектуре, ликовне и примињене уметности, новинари , запослени из сродних културних установа , чланови ICOM-а, AICA, ИКТ, УЛУС-а, УЛУПУДС-а и других струковних удружења.

Информације о групним посетама и вођењима можете добити од 9 до 18 часова, на број телефона 063-862-3129, и на мејл info@msub.org.rs

Попусти се остварају уз показицање легитимације на благајни Музеја.
Улаз је бесплатан сваке среде
.

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Радно време: 12:00-20:00 Уторком је Салон затворен за публику. Улаз у Салон је бесплатан.

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд

Радно време: 12:00-20:00
Уторком је Легат затворен за публику.
Улаз у Легат је бесплатан.

Ликовна радионица Дечијег клуба за млађи узраст МСУБ “Асамблаж сећања”

Говорни програми | 12.10.2020


Ликовна радионица Дечијег клуба за млађи узраст МСУБ

“Асамблаж сећања”

Током ове радионице бавићемо се темом сећања. Учесници ће у разговору са водитељицом радионице покушати да опишу своја сећања и дефинишу која сећања су им лепа а која мање лепа. Поред тога, посебна пажња ће се обратити на предмете који су обележили та сећања – играчке, књиге, одећа или нешто друго.

Учесници ће имати задатак да на радионицу донесу пар предмета из своје прошлости које више неупотребљавају или су намењени за бацање, а који могу да помогну да се испише једна прича о њиховом животу. То могу бити различити предмети који су на неки начин обележили дотадашњи живот детета: делови распарених играчака, фигурица, коцкица, сличица, старе обуће а који се могу наћи у животном окружењу детета - кући или било где другде где дете често проводи време.

Током радионица у музеју, деца ће (уз помоћ педагога) од донесеног материјала у техници асамблажа направити своју личну скулптуру у којој ће сваки поједнични део представљати неки тренутак из дечијег живота.

Инспирацију за ове радионице пронашли смо у комплексном уметничком пројекту “Yugomuzej”, посебно у његовом сегменту Споменик, уметника Мрђана Бајића који из личне визуре тематизује југословенску прошлост и покушава да да одговор на питање: коју историју памтимо и на који начин се прошлости сећамо?

Радионица је намењена деци од 4 до 12 година.

Одржава се недељом у два термина на отвореном простору, у окружењу музеја у парку скулптура на Ушћу (од 13-15 и 15:30-17:30 часова).

Радионицу води: Наталија Дабић, музејски сарадник – едукатор.

Пријављивање путем емаил-а:   dk@msub.org.rs

У пријави је потребно написати термин доласка, име детета, колико има година, име једног родитеља и број телефона.

У складу са тренутном ситуацијом изазваном вирусном заразом COVID-19  радионице су осмишљене тако да се раде у групама са мањим бројем деце (максималан број полазника је седморо по групи) уз све прописане мере заштите: обавезно коришћење заштитних маски у затвореном простору, дезинфиковање руку средством на бази алкохола и растојање од два метра између две особе.