Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон је затворен за публику

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Изложба „У додиру са”: перформанси ФЛУ студенткиња / МСУБ, среда, 10. јул 2019. године у 17 часова

Говорни програми | 10.07.2019Фото: Бојана Јањић / МСУБ

Изложба „У додиру са”: перформанси ФЛУ студенткиња 

Музеј савремене уметности, Ушће 10
Среда, 10. јул 2019. године од 17 часова


У оквиру изложбе У додиру са биће поново изведена два перформанса кроз које студенткиње Факултета ликовних уметности интерпретирају дела из збирки Музеја савремене уметности.
 
Како би особама које не виде или слабије виде дочарала доживљај слике Рихарда Јакопича Месечина, настале око 1900. године у импресионистичком маниру, Катарина Бошковић се послужила поезијом. Млади глумац Милан Зарић ће извести песму кинеског песника Ли Баја, коју је рецитовао и на отварању изложбе, 7. јуна 2019. године.
 
Серија цртежа под називом Rendered History, рад Владимира Миладиновића из колекције Музеја савремене уметности, инспирисала је Катарину Јовановић да кроз перформанс пренесе садржај Миладиновићевих цртежа, али и подстакне публику на промишљање ближе историје.
 
Оба перформанса биће изведена у простору изложбе У додиру са, у приземљу Музеја савремене уметности.    
 
Изложба У додиру са обухвата дванаест радова из збирки Музеја савремене уметности прилагођених слепим и слабовидим особама кроз интерпретације - радове студената са вајарског одсека на Факултету ликовних уметности у Београду. Интерпретације су обликоване у разноврсним уметничким формама и медијима (од тактилних и аудио радова, до перформанса и просторних, амбијенталних инсталација) и настоје да што верније пренесу значења, приче, доживљаје дела из збирки Музеја, да подстакну ново искуство уметности. Поред радова Рихарда Јакопича и Владимира Миладиновића, прилагођени су радови Косте Миличевића, Вана Бора, Пива Караматијевића, Ивана Табаковића, Петра Лубарде, Радомира Рељића, Боре Иљовског, Петара Омчикуса, Зорана Поповића и Томислава Петернека.