Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности

Ушће 10, блок 15, Београд
Недеља–среда
10–18 часова

Четвртак–субота
10–22 часова

Уторком је музеј затворен за публику.

Улазнице:
· Цена улазнице: 600 рсд
· Групне улазнице: 400 рсд
· Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери: 300 рсд
· Породичне улазнице: родитељи (600 рсд) деца од 7 до 17 (150 рсд)
· Сваке прве среде у месецу улаз је бесплатан.
· Улазнице се могу купити на благајни музеја и преко https://www.tickets.rs/

Информације о групним посетама и вођењима на број телефона 063-862-3129, и на маил info@msub.org.rs сваки дан сем уторка од 10 до 18 часова.

Информације о продаји улазница МСУБ благајна (011) 3115 713

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Јавно предавање Луке Ло Пинто / Кустоски курс „Шта кустосирање може/треба да буде?“ / Салон МСУБ, четвртак, 5. септембар 2019. године у 18:00 часова

Говорни програми | 05.09.2019

 

Јавно предавање Луке Ло Пинто
Изложба као језик/простор/чинилац противречних идеја, форми, и искустава
Кустоски курс Шта кустосирање може/треба да буде?

Салон Музеја савремене уметности (Париска 14)
Четвртак, 5. септембар 2019. године у 18:00 часова 

Кустоски курс Шта кустосирање може/треба да ради и Музеј савремене уметности у Београду настављају успешну сарадњу, представљајући низ јавних разговора као део свог програма за 2019. годину.

Први разговор у серији предацача Луке Ло Пинто носи наслов Изложба као језик/простор/чинилац противречних идеја, форми, и искустава. У овом разговору, Лука Ло Пинто ће разматрати своју кустоску праксу, усредсређујући се на одређени број изложби које је организовао унутар и ван разних институционалних контекста. Ло Пинтова пракса обухвата различите улоге кустосирања, писања, истраживања, организовања изложби, и објављивања књига. Његов рад поприма дивергентне облике одржавајући отвореност кроз коришћење разноврсних алата и приступа а све то у складу са ониме што сваки пројект захтева. Организовање изложби јесте начин развијања извесне ситуације која може имати вишеструке тачке прилаза како у визуелном тако и у концептуалном смислу, нудећи посматрачу широки распон могућности и дозвољавајући постојање различитих наратива. Ло Пинто приступа кустоском процесу као начину преиспитивања различитих дела у њиховом односу једног према другом, како би видео шта ће одатле произаћи. Исти став обликовао је његову активност као издавача. Та димензија међупросторности у односу на више дисциплина била је веома значајна за његово образовање. У овој презентацији он ће се фокусирати на известан број пројеката коју су повезани са његовим тренутним интересом за музеје-куће, истраживање које се креће између оригинала и копије, изложбу као живи предмет, и дотакнуће, такође, одређени број издавачких подухвата.

Лука Ло Пинто (1981) је кустос у бечком „Kunsthalle“ музеју. Он је суоснивач часописа и издавачке куће „Неро“. У бечком „Kunsthalle“-у организовао је самосталне изложбе Натали ди Паскије, Камиј Енро, Олафа Николаја, Пјера Бизмута, Бабете Манголте, Шарлемања Палестина, као и групне изложбе Publishing as an artistic toolbox: 1989-2017More than just wordsOne, No One and One Hundred ThousandIndividual Stories i Function Follows Vision, Vision Follows Reality. Други кустоски пројекти укључују Io, Luca Vitone (PAC), 16th Art Quadriennale (Palazzo delle Esposizioni), Le Regole del Gioco (Achille Castiglioni Studio-Museum), Trapped in the closet (Carnegie Library/FRAC Champagne Ardenne), Antigrazioso (Palais de Tokyo); Luigi Ontani (H.C. Andersen Museum), D’après Giorgio (Giorgio de Chirico Foundation); Olaf Nicolai-Conversation Pieces (Mario Praz Museum). Његови текстови објављивани су у склопу многих каталога и међународних часописа. Он је приређивач издања Documenta 1955-2012. The Endless story of two lovers. Године 2014, објавио је публикацију која функционише као временска капсула под насловом 2014.

Догађај је бесплатан и отворен за јавност.

WCSCD је кустоски курс и серија јавних предавања које је покренула и које организује Биљана Ћирић.

Предавање Луке Ло Пинтоа биће одржано захваљујући помоћи Аустријског културног форума у Београду.

Партнери пројекта:


Медијски Партнери:

За више информација о програму, молимо вас да погледате вебсајт:

www.wcscd.com

Контакти у вези са пројектом:
what.could.curating.do@gmail.com

Пратите нас:
ФБ@whatcscdo
Инстаграм@whatcouldshouldcuratingdo