Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Радно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику до 28. марта због скидања изложбе „Чистач” и поставке изложбе „Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993-2019. године“

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

МИ, радионица Омладинског клуба Музеја савремене уметности / МСУБ, недеља, 19. јануар 2020. године од 11 часова

Говорни програми | 19.01.2020


МИ
Радионица Омладинског клуба МСУБ

Музеј савремене уметности, Ушће 10
Недеља, 19. јануар 2020. од 11 часова
Ликовна радионица за младе од 16 до 20 година
Радионицу воде Бојана Лукић, визуелна уметница и Тијана Танасковић, позоришни тренер.

МИ је последња радионица у циклусу радионица Омладинског клуба МСУБ која прати ретроспективну изложбу Марине Абрамовић Чистач у Музеју савремене уметности.

Како и сам назив сугерише, тема радионице је заједништво у уметничком раду. Током радионице имаћемо прилику најпре да се упознамо са радовима уметничког пара Марине и Улаја, а затим размотримо различите аспекте њиховог односа како приватног тако и јавног. У другом делу радионице, учесници ће имати прилику да се кроз перформативне вежбе упознају са идејом заједништва и да присуство себе и друге особе доживе на уметнички начин.  

Током радионица ближе смо упознали уметност и живот Марине Абрамовић. Истраживали смо коришћење сопственог тела у уметничком изражвању, на који начин уметници проналазе инспирацију за своја дела, да ли уметничко дело може да постоји без публике, како се уметност може користити у сврху борбе, какве последице може да изазове уметнички  перформанс, као и многе друге теме.  
 
Позив је отворен за све младе од 16 до 20 година* који желе да осете и проживе стварање једног уметничког дела.
 
Број учесника је ограничен. Пријаве послати најкасније до суботе, 17. јануара на адресу ok@msub.org.rs* Поједини радови на изложби садрже сцене које нису прикладне за особе млађе од 16 година. Чак и у пратњи старијих особа, деца и млади могу бити узнемирени оваквим садржајима.