Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон је затворен за публику

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

МСУБ поклања бојанку за све узрасте / Изложба „Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993–2019.”

Говорни програми | 22.05.2020

ПРЕУЗМИТЕ БОЈАНКУ
ПРЕУЗМИТЕ ЦРТЕЖЕ ИЗ БОЈАНКЕ

У последње време жанр боjанке за одрасле доживео jе нагли глобални процват. Публикациjе испуњене линиjским цртежима мандала, сложених флоралних композициjа и урбаних пеjзажа постале су редовна поjава у књижарама. Тако су „књиге за боjење”, обично намењене деци, доживеле скок преко задате старосне границе и проширење хоризонта могућности. То jе згодно и у ситуациjи у коjоj смо се нашли, када због кућне изолациjе љубитељи уметности не могу да посете музеjе и дођу у непосредан контакт с изложбама. Боjанка с одабраним уметничким радовима може да надомести део тог недостаjућег контакта. Одштампаjте ове линиjске цртеже, зарежите боjице и упознаjте се с одабраним делима из наших збирки.

За оне коjи немаjу услове за штампање и боjење, или пак не желе да се одвоjе од своjих екрана, припремили смо фаjлове са цртежима из боjанке. Они могу бити боjени на рачунарима на разне начине – уз употребу свима доступних апликациjа уграђених у оперативне системе, програма за обраду слика и цртање, као и више онлаjн места намењених управо томе. Нас jе посебно заинтересовао сервис Petalica Paint за аутоматску колоризациjу цртежа засновану на вештачкоj интелигенциjи. Уколико на цртеж поставите назнаке колорита поjединих његових делова, алгоритам ће дати занимљиве резултате усклађене с њима. Предлажемо да посетите https://petalica-paint.pixiv.dev и покушате.

Молимо вас да нам фотографиjе/фаjлове своjих радова пошаљете на адресу msub@msub.org.rs и/или поделите на друштвеним мрежама, уз додатну молбу да тагуjете Музеj савремене уметности (Фејсбук: MSUB / MoCAB, Инстаграм: msub_mocab) и боjанку (#MSUBojanka).

Слободно преузмите боjанку за све узрасте са репродукциjама уметничких радова заступљених на изложби „Рефлексиjе нашег времена: Аквизициjе Музеjа савремене уметности 1993–2019.”