Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19

Радно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Радно време:
12:00-20:00
Викендом: 10:00-18:00
Уторком је Музеј затворен за публику.

Цена улазнице: 500 рсд
Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери, корисници EYCA, City Card и City Pass картица: 250 рсд
Право на бесплатан улаз:
Лица са инвалидитетом, труднице, предшколска деца, професори, доценти, асистенти и студенти историје уметности, архитектуре, ликовне и примињене уметности, новинари , запослени из сродних културних установа , чланови ICOM-а, AICA, ИКТ, УЛУС-а, УЛУПУДС-а и других струковних удружења.

Информације о групним посетама и вођењима можете добити од 9 до 18 часова, на број телефона 063-862-3129, и на мејл info@msub.org.rs

Попусти се остварају уз показицање легитимације на благајни Музеја.
Улаз је бесплатан сваке среде
.

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Радно време: 12:00-20:00 Уторком је Салон затворен за публику. Улаз у Салон је бесплатан.

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд

Радно време: 12:00-20:00
Уторком је Легат затворен за публику.
Улаз у Легат је бесплатан.

МСУБ поклања бојанку за све узрасте / Изложба „Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993–2019.”

Говорни програми | 22.05.2020

ПРЕУЗМИТЕ БОЈАНКУ
ПРЕУЗМИТЕ ЦРТЕЖЕ ИЗ БОЈАНКЕ

У последње време жанр боjанке за одрасле доживео jе нагли глобални процват. Публикациjе испуњене линиjским цртежима мандала, сложених флоралних композициjа и урбаних пеjзажа постале су редовна поjава у књижарама. Тако су „књиге за боjење”, обично намењене деци, доживеле скок преко задате старосне границе и проширење хоризонта могућности. То jе згодно и у ситуациjи у коjоj смо се нашли, када због кућне изолациjе љубитељи уметности не могу да посете музеjе и дођу у непосредан контакт с изложбама. Боjанка с одабраним уметничким радовима може да надомести део тог недостаjућег контакта. Одштампаjте ове линиjске цртеже, зарежите боjице и упознаjте се с одабраним делима из наших збирки.

За оне коjи немаjу услове за штампање и боjење, или пак не желе да се одвоjе од своjих екрана, припремили смо фаjлове са цртежима из боjанке. Они могу бити боjени на рачунарима на разне начине – уз употребу свима доступних апликациjа уграђених у оперативне системе, програма за обраду слика и цртање, као и више онлаjн места намењених управо томе. Нас jе посебно заинтересовао сервис Petalica Paint за аутоматску колоризациjу цртежа засновану на вештачкоj интелигенциjи. Уколико на цртеж поставите назнаке колорита поjединих његових делова, алгоритам ће дати занимљиве резултате усклађене с њима. Предлажемо да посетите https://petalica-paint.pixiv.dev и покушате.

Молимо вас да нам фотографиjе/фаjлове своjих радова пошаљете на адресу msub@msub.org.rs и/или поделите на друштвеним мрежама, уз додатну молбу да тагуjете Музеj савремене уметности (Фејсбук: MSUB / MoCAB, Инстаграм: msub_mocab) и боjанку (#MSUBojanka).

Слободно преузмите боjанку за све узрасте са репродукциjама уметничких радова заступљених на изложби „Рефлексиjе нашег времена: Аквизициjе Музеjа савремене уметности 1993–2019.”