Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности

Ушће 10, блок 15, Београд
Недеља–среда
10–18 часова

Четвртак–субота
10–22 часова

Уторком је музеј затворен за публику.

Улазнице:
· Цена улазнице: 600 рсд
· Групне улазнице: 400 рсд
· Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери: 300 рсд
· Породичне улазнице: родитељи (600 рсд) деца од 7 до 17 (150 рсд)
· Сваке прве среде у месецу улаз је бесплатан.
· Улазнице се могу купити на благајни музеја и преко https://www.tickets.rs/

Информације о групним посетама и вођењима на број телефона 063-862-3129, и на маил info@msub.org.rs сваки дан сем уторка од 10 до 18 часова.

Информације о продаји улазница МСУБ благајна (011) 3115 713

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Музеји за 10 у Музеју савремене уметности / 13.-19. маја 2019.

Говорни програми | 13.05.2019И ове године, Музеј савремене уметности учествује у манифестацији Музеји за 10, која се одржава од 13-19 маја 2019. и обухвата обележавање Међународног дана Музеја, Европске ноћи музеја и Националне недеље музеја. Током трајања Манифестације улаз у  Музеј ће бити бесплатан.

Овогодишња тема, уједно тема Међународног дана музеја, Музеји као средишта културе: будућност традиције, фокусираће се на нову улогу музеја као активних учесника у њиховим заједницама. Некада статичне институције, музеји редефинишу своју улогу како би постали интерактивнији, још више окренути ка публици и заједници, флексибилнији, прилагодљивији и динамичнији. Музеји постају стецишта културе и функционишу као платформе у којима се спајају креативност и знање, а посетиоци могу да учествују у стварању, размењују идеје и међусобно комуницирају.

Програми у Музеју савремене уметности:

Секвенце. Уметност Југославије и Србије из збирки Музеја савремене уметности

„Секвенце” су историјска изложба која укључује савремену уметност, чији је основни циљ да реафирмише збирке МСУ и понуди нов оквир за упознавање и разумевање уметности настале на овим просторима. Изложба успоставља једну могућу путању кретања кроз архипелаге уметности 20. века, уносећи нов упис у корпус знања о уметности и исписујући једну варијанту историје уметности. Уважавајући постојеће категоризације и критеријуме, изложба доноси поновно мапирање, корекцију и ново вредновање историје уметности 20. века, уз реинвенцију неких запостављених и маргиналних појава 

Отварање ретроспективне изложбе Драгана Илића (Ре)еволуција / Среда, 15. мај 2019. у 19 часова

Ретроспективна изложба Драгана Илића прави пресек кроз његов вишедеценијски стваралачки опус приказом најзначајнијих концептуалних целина и одабраних уметничких пројеката у различитијим медијима које је реализовао у Аустралији, САД, Јапану али и у Београду – у СКЦ-у, ЦЗКД-у и другим институцијама. Илић је београдској публици превасходно познат по радикалним интерактивним перфомансима где је публика позвана да уметника гађа великом количином нарезаних оловака, цртежима које ради уз помоћ робота, као и уметничком простору ИТС-З1 који је основао у Ритопеку.

Међународни дан Музеја и Европска ноћ Музеја/ Субота, 18. мај 2019. 

За Међународни дан музеја и Европску ноћ Музеј савремене уметности ће радити од 10:00 до 22:00 часова.