Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook Facebook



Радно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон је затворен за публику

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

О Музеју


Од самог оснивања 1965. године, МСУБ је излагачку политику заснивао на представљању најзначајнијих уметника, раздобља, покрета и тенденција југословенске, српске и стране уметности 20. века. Такође, МСУБ је на европској и светској мапи модерне и савремене уметности стекао завидну репутацију која је отворила могућност интензивне међународне размене и сарадње са релевантним страним музејима, галеријама, колекцијама, кустосима и критичарима.

Музеј такође учествује у представљању и промовисању овдашње уметности у иностранству, а често је био у прилици и да организује наступе домаћих уметника на међународним бијеналима и тријеналима (Венеција, Сао Паоло, Париз итд).

Прилагођавајући се савременим музеолошким принципима заштите културног наслеђа и политикама излагања, МСУБ данас представља динамичну институцију која обимом и разноврсношћу својих програма, истраживачким и педагошким радом, интензивном међународном сарадњом и отвореношћу за различите облике културних активности и сарадње, представља важан чинилац уметничког и културног живота Београда и Србије.

О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју
О Музеју