Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Радно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику до 28. марта због скидања изложбе „Чистач” и поставке изложбе „Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993-2019. године“

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Промоција изложбених каталога Салона МСУБ и разговор поводом изложбе „Silent Talk/Неми говор” / Салон МСУБ, 23.01.2019. године од 17:30 часова

Говорни програми | 23.01.2020

Промоција изложбених каталога Салона МСУБ од 17.30 часова

Разговор поводом изложбе „Silent Talk/Неми говор” Лане Васиљевић од 18 часова


Четвртак 23. јануар 2020. године
Салон Музеја савремене уметности 

У Салону Музеја савремене уметности у четвртак 23. јануара 2020. године одржаће се од 17.30 часова промоција изложбених каталога Салона МСУБ, а од 18 часова разговор о текућој изложби „Silent Talk/Неми говор” i praksi umetnice Lane Vasiljević.

На промоцији ће бити представљени пратећи каталози групне међународне изложбе „Куда идемо и колико ће то путовање да траје?", самосталне изложбе „Призор”, уметника Николе Марковића и актуелне изложбе „Силент Талк/Неми говор” уметнице Лане Васиљевић. 

лзложба „Куда идемо и колико ће то путовање да траје?" представила је радове фотографа и видео уметника из Немачке, Швајцарске и Израела. На самосталној изложби под називом „Призор” Николе Марковић публика је имала прилику да види нову серију слика и цртежа у којима аутор од претходних истраживања у пољу апстрактног сликарског језика прави својеврсни заокрет ка интересовању за фигурацију и позивање на примере из историје сликарства. Скулптуре, објекти и инсталација чине окосницу изложбе уметнице Лане Васиљевић „Silent Talk/Неми говор” која траје до 3. фебруара у Салону МСУБ. Изложба посматрача уводи у простор физичке инкарнације уметничиних личних унутрашњих ставова и интимних промисли, онога што она сама описује као стратегију „мапе ума”.

Након промоције каталога у наставку програма од 18 часова биће одржан разговор о изложби„Silent talk/Неми говор”. У разговору учествују ауторка Лана Васиљевић, и уметник Радош Антонијевић. Разговор о изложби и уметничком раду Лане Васиљевић биће прилика да се размене и мишљења о скулптури данас, доминантним продукцијским карактерстикама и тенденцијама, новим појавама и праксама у истраживањима изражајних потенцијала материјала.

Лана Васиљевић (1973) је дипломирала и магистрирала на Факултету ликовних уметности, вајарски одсек у Београду. Од 1997. године излагала је групно и самостално у Београду, Њујорку, Паризу, Бечу и Хагу. Била је стипендиста КултурКонтакт програма у Бечу као и АртсЛинк резиденције у Њујорку. Добитница је награде 38. Октобарског салона за скулптуру 1997. године, и ГРИФОН признања за визуелни идентитет 2006. и 2010. године, као и награде 10. Бијенала акварела, Савремене галерије, у Зрењанину. Радови Лане Васиљевић налазе се у неколико приватних и музејских колекција.

http://www.lanavasiljevic.com/

Радош Антонијевић (1969) је дипломирао и магистрирао на вајарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду. На истом факултету, на којем ради од 2001. године, одбранио је 2014. докторску тезу под називом „Корективи облика. Водич кроз скулпторске феномене”. Учествовао је на самосталним и групним изложбама. Освојио је бројне награде међу којима су „Награда из фонда Владете Петрића вајара”, „Награда Општине Савски венац за скулптуру у камену”, „Награда Општине Савски венац за скулптуру у дрвету, итд. Радови му се налазе у приватним и јавним колекцијама.

https://radosantonijevic.weebly.com/