Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Летње радно време:
Среда - Понедељак: 12:00-20:00
Субота: 12:00-21:00
Уторком је Музеј затворен за публику.

Цена улазнице: 300 рсд
Групне посете (10 лица и више): 200 рсд
Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери, корисници EYCA, City Card и City Pass картица: 150 рсд
Право на бесплатан улаз:
Лица са инвалидитетом, труднице, предшколска деца, професори, доценти, асистенти и студенти историје уметности, архитектуре, ликовне и примињене уметности, новинари , запослени из сродних културних установа , чланови ICOM-а, AICA, ИКТ, УЛУС-а, УЛУПУДС-а и других струковних удружења.

Информације о групним посетама и вођењима на број телефона 063-862-3129, и на мејл info@msub.org.rs

Попусти се остварају уз показицање легитимације на благајни Музеја.
Улаз је бесплатан сваке среде
.

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон МСУБ не ради због извођења радова на санацији и реновирању простора

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд

Летње радно време: 14:00-21:00
Уторком је Легат затворен за публику.
Улаз у Легат је бесплатан.

Промоција изложбених каталога Салона МСУБ / Салон МСУБ, понедељак, 09.12.2019. године у 18 часова

Говорни програми | 09.12.2019


Промоција изложбених каталога Салона МСУБ

Салон Музеја савремене уметности (Париска 14)
Понедељак, 09.12.2019. године у 18 часова
Уредница програма Салона МСУБ: Уна Поповић, кустос
   
Позивамо вас на промоцију каталога изложби које су ове године реализоване у Салону Музеја савремене уметности. На промоцији представићемо каталоге следећих изложби: Мариеле Цветић „Conquistador. Из културе и уметности”уметничког пара диСТРУКТУРА „No Longer and Not Yet” као и групне ауторске изложбе под називом „Женске приче” кустоскиње Мишеле Блануше.

Дођите да се присетимо заједно неких од најзначајних изложби у протеклој години.

Изложба Мариеле Цветић под називом „Conquistador. Из културе и уметности” проблематизовала је географију (и историју) Балкана преко самог Фројда као нетипичног (дуалног) представника западног погледа на Балкан и теорије коју он успоставља крајем 19. века и њених (теоријских) импликација током 20. века до данас. Изложба је обухватала различите медије, од цртежа, инсталације и реадyмаде-а. У каталогу су објављени текстови уметнице Мариеле Цветић и др. Јасмине Чубрило, ванредне професорке на катедри за Историји модерне уметности Филозофског факултета у Београду.
 
Самостална мултимедијална изложба „No Longer and Not Yet”, уметничког пара диСТРУКТУРА бавила се променама и новонасталим лиминалним просторима у оквиру великог грађевинског подухвата у београдској Савамали. На специфичан начин кроз амбијенталну инсталацију, фотографије и видео диСТРУКТУРА је представила истраживање Београда које се овом приликом као и често у њиховим радовима ослања на концепт урбаног луталаштва као стратегије промишљања урбаног. У каталогу описана је пракса диСТРУКТУРЕ и текућа изложба у тексту Мирјане Пајтлер, историчарке уметности из Граца.
 
Групна изложба „Женске приче” у Салону Музеја савремене уметности бавила се презентацијом и афирмацијом младих уметница на српској уметничкој сцени. На изложби су се представиле ауторке Горана Бачевац, Светлана Булатовић, Сања Ћопић, Андреа Драмићанин, Јелена Пантелић, Надежда Кирћански и Тијана Раденковић. У својим радовима ауторке преиспитују позиције и идентитет жене из перспективе жене – уметнице. Ауторка текста у каталогу је мр Мишела Блануша, музејска саветница Музеја савремене уметности.