Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook Facebook


Радно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику до 28. марта због скидања изложбе „Чистач” и поставке изложбе „Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993-2019. године“

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Промоција каталога ретроспективне изложбе Драгана Илића (Ре)еволуција / МСУБ, петак, 24. јануар 2020. године у 18 часова

Говорни програми | 24.01.2020


Фото: Бојана Јањић / МСУБ  

Промоција каталога ретроспективне изложбе Драгана Илића (Ре)еволуција
Петак, 24. јануар 2020. године у 18 часова
Музеј савремене уметности (Ушће 10, блок 15)

Позивамо вас на дружење и промоцију каталога једне од најзанимљивијих изложби прошлогодишње продукције МСУБ, ретроспективне изложбе Драгана Илића (Ре)еволуција, коју организујемо у петак, 24. јануара у 18 часова у Музеју савремене уметности. Каталог представља текстове аутора изложбе, др Зорана Ерића, уметника Стеларка и теоретичарке Анете Стојнић. 

Ретроспективна изложба Драгана Илића, која је недавно ушла у ужи избор за Политикину награду за 2019. годину, прави пресек кроз његов вишедеценијски стваралачки опус приказом најзначајнијих концептуалних целина и одабраних уметничких пројеката у различитијим медијима које је реализовао у Аустралији, САД, Јапану али и у Београду – у СКЦ-у, ЦЗКД-у и другим институцијама. Илић је београдској публици превасходно познат по радикалним интерактивним перфомансима, где је публика позвана да уметника гађа великом количином нарезаних оловака, цртежима које ради уз помоћ робота, као и уметничком простору ИТС-З1 који је основао у Ритопеку.

Називом изложбе (Ре)еволуција покреће се дисукусија о будућности сарадње и интеракције човека и робота, биологије и технологије, и све значајнијој улози вештачке интелигенције у различитим производним, технолошким, али и друштвеним процесима. Кључно питање које Илић акцентује у рецентим промишљањима и пројектима је да ли постоји перспектива за контролу и чак убрзање еволуцијских процеса, и за унапређење људске врсте помоћу нових научних и технолошких метода.