Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон је затворен за публику

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Промоција каталога изложбе Драгана Петровића „Весели свет“ / Салон Музеја савремене уметности, петак, 28.12.2018 у 19 часова

Говорни програми | 28.12.2018

Салон Музеја савремене уметности (Париска 14)

Петак, 28. децембар 2018. у 19 часова

Музеј савремене уметности вас позива на промоцију каталога изложбе Драгана Петровића „Весели свет” у Салону Музеја савремене уметности, у петак 28.12. у 19 часова.

Овом приликом биће одржан разговор о изложби и каталогу у којем учествују уметник Драган Петровић, Славко Тимотијевић историчар уметности и аутор текста у каталогу и Иван Петровић ко-оснивач Центра за фотографију и аутор текста у каталогу. Разговор ће модерирати Уна Поповић, кустос Салона МСУ.

Историчар уметности Славко Тимотијевић у свом тексту поводом изложбе наводи: „за Драгана Петровића се може слободно рећи да својим фотографијама открива специфичне манифестације животних радости. Оно што Драгана Петровића чини великим уметником јесте способност да са хаотичне платформе стварности издвоји оне узорке који представљају фасцинантни културолошки микс сачињен од аутентичних актера, етно позадине, закаснеле модерности обучене у рухо локалних фантазми о моди и понашању…“ (текст: Славко Тимотијевић, Драган Петровић - фотограф)

Иван Петровић (Центар за фотографију) такође у тексту о Драгану Петровићу износи: “…уметност документаризма у многоме се базира на естетици локалног, фрагментарног и, често, профаног. Сасвим је друго питање да ли један производ остаје на нивоу локалног фолклора и културе или има сложенију и дубљу мисаону компоненту. У случају рада Драгана Петровића сусрећемо се са оном врстом фотографског достигнућа, које, сада је то сасвим сигурно, може да послужи као мерило учења о фотографији“. (текст: Иван Петровић, Поглед са споредног колосека – Фотограф Драган Петровић)

Изложба фотографија под називом „Весели свет” Драгана Петровића у Салону Музеја савремене уметсности ће трајати до 11. фебруара 2019. године.