Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности

Ушће 10, блок 15, Београд
Недеља–среда
10–18 часова

Четвртак–субота
10–22 часова

Уторком је музеј затворен за публику.

Улазнице:
· Цена улазнице: 600 рсд
· Групне улазнице: 400 рсд
· Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери: 300 рсд
· Породичне улазнице: родитељи (600 рсд) деца од 7 до 17 (150 рсд)
· Сваке прве среде у месецу улаз је бесплатан.
· Улазнице се могу купити на благајни музеја и преко https://www.tickets.rs/

Информације о групним посетама и вођењима на број телефона 063-862-3129, и на маил info@msub.org.rs сваки дан сем уторка од 10 до 18 часова.

Информације о продаји улазница МСУБ благајна (011) 3115 713

****

Салон Музеја савремене уметности

Париска 14, Београд
Радно време: од 12:00 до 20:00, осим уторком
Улаз слободан

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Радионица „У додиру са изложбом“/ МСУБ, недеља, 30.6.2019. у 11 часова

Говорни програми | 30.06.2019Фото: Бојана Јањић / МСУБ

У додиру са изложбом
Радионица за слепе и слабовиде
Музеј савремене уметности, Ушће 10
Недеља, 30. јун 2019. у 11 часова
 
У оквиру изложбе У додиру са Музеј савремене уметности организује радионицу за слепе и слабовиде особе у недељу, 30. јуна 2019. са почетком у 11 часова. Радионицу воде студенти Факултета ликовних уметности Катарина Бошковић, Јелена Мирковић, Марија Томић и Богдан Ђукановић.

Учесници радионице су позвани да своје утиске уобличе кроз материјале за вајање и рукама опишу искуство сусрета са делима која су приказана на изложби. Заједничко дружење, стварање и разговор у музејском простору отварају простор за занимљиву авантуру интерпретирања визуелних садржаја доживљених додиром, звуком, простором.

Изложба У додиру са обухвата дванаест радова из збирки Музеја савремене уметности прилагођених слепим и слабовидим особама кроз интерпретације - радове студената са одсека Вајарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Интерпретације су обликоване у разноврсним уметничким формама и медијима (од тактилних и аудио радова, до перформанса и просторних, амбијенталних инсталација) и настоје да што верније пренесу значења, приче, доживљаје дела из збирки Музеја, да подстакну ново искуство уметности. Поред интерпретативних радова, изложбу прате легенде прилагођене слабовидима, као и легенде штампане на Брајевом писму. Такође, свако изложено дело прати и звучни опис самог дела и информације о аутору и делу, који су доступни на носачима звука, а могу се прузети и путем апликације Гуиде Меочитавањем QР кода који се налази код сваког дела. Изложба нам нуди да уметност сагледамо кроз једну од њених улога – да буде путоказ, да помогне да упознамо себе и спознамо сопствене могућности и способности.