Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон је затворен за публику

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Радош Антонијевић. „Шатор Музеј савремене уметности” (2012) / Изложба „Рефлексије нашег времена: Аквизиције Музеја савремене уметности 1993–2019.”

Говорни програми | 28.03.2020


Фото: Вељко Павловић

Радош Антонијевић. Шатор Музеј савремене уметности (2012) / метал, непромочиво платно, канапи, шпер плоча, 400 x 300 x 240 цм.

Скулптура је функционални шатор у облику Музеја савремене уметности у Београду. У судару утилитарне функције и контроверзног облика ствара се тензија која говори о драматичним историјским тренуцима у којима се налази српско друштво на крају двадесетог и почетку двадесетпрвог века.  Зграда Музеја савремене уметности у Београду саграђена је 1965. и представља репрезентативни пример модернистичке архитектуре и симбол је кутурне политике социјалистичке Југославије. Грађански рат, распад државе, као и остале драматичне политичке и друштвене промене изазвале су општу идентитетску конфузију  међу народима и појединцима. Скулптура Шатор Музеј савремене уметности покушава да промишља систем вредности и емоција потрошене и заборављене стварности, а материјализацијом да метафорично говори о процесу обликовања историјског памћења и променљивости идентитета, на колективном и индивидуалном нивоу.

Рад је оригинално креиран за неизложбу Шта се догодило са Музејом савремене уметности? (23. 6. – 30. 9. 2012.) коју су иницирали кустоси Музеја поводом навршавања пет година откако је Музеј због реконструкције био затворен за јавност. Саставни део рада је продајни оглас који нуди овај шатор широкој циљној групи коју аутор заједнички ословљава са „купци″. 

Поштовани купци!
Шатор Музеј савремене уметности, је најновији производ нашег креативног тима предвођеног Радошем Антонијевићем.

Овога пута то је мали шатор – музеј за двоје.

Овај музеј можете држати у дворишту или стану или га можете једноставно понети са собом на излет,  камповање, летовање, политичке протесте, различите перформансе, уметничке акције итд. 

Могу га користити: љубитељи природе, младенци, љубавници, старији брачни парови, војска и полиција, познати и непознати уметници и посебно кустоси за које шатор може постати место терапије и утехе.

Ако до сада нисте постали власник неког од наших производа, ово је идеална прилика да у току трајања изложбе купите Шатор Музеј савремене уметности по најповољнијој цени и постанете власник овог ремек дела савремене уметности које ће вам пружити незаборавне тренутке животне радости.
Уметност је жива, само се преселила!  

АКЦИЈА!!!