Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон је затворен за публику

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Разговор и дружење са тимом изложбе „У додиру са“ / МСУБ, четвртак, 4.7.2019. у 17 часова

Говорни програми | 04.07.2019


Фото: Бојана Јањић / МСУБ

Разговор и дружење са тимом изложбе У додиру са


Кустоси: Сенка Ристивојевић, Катарина Крстић
Професори: Радош Антонијевић, Мрђан Бајић
Студенти: Никита Живановић, Филип Ђукић, Андреја Прокопијевић, Лука Цветковић, Јелена Мирковић, Богдан Ђукановић, Константинос Пателис Милићевић, Катарина Бошковић, Катарина Јовановић, Ана Маринковић, Марија Томић
Савез слепих Србије: Борис Дончић

Музеј савремене уметности 
Четвртак, 4.7.2019. у 17 часова


Због великог интересовања изложба ће бити продужрена до 15.07.2019.

Позивамо публику да заједно са кустосима, професорима и студентима Факултета ликовних уметности из Београда прошетамо изложбом и поделимо утиске са поставке, како нам је нови приступ сагледавању дела из збирки Музеја помогао да визуелно искуство обогатимо и проширимо. Да униформу Рељићевог официра саслике Чари рата осетимо под прстима; да Милићевићев Маслињакчујемо звуковима природе; да осетимо топлину Табаковићевог светла на слици Светло, облак, лептир; да додирнемо светлосне облике Поповићевог перформанса Аксиоми; да чујемо и осетимо нелагоду студентских демонстрација 1968. у Омчикусовој слици Загонетка шлема 2; да осетимо делић југословенских радних акција са летка Сви на посао Пиве Караматијевића или да поезијом доживимо Јакопичеву слику Месечина.

У додиру са је изложба која обухвата дванаест радова из збирки Музеја савремене уметности прилагођених слепим и слабовидим особама кроз интерпретације - радове студената са одсека Вајарство на Факултету ликовних уметности у Београду. Интерпретације су обликоване у разноврсним уметничким формама и медијима (од тактилних и аудио радова, до перформанса и просторних, амбијенталних инсталација) и настоје да што верније пренесу значења, приче, доживљаје дела из збирки Музеја, да подстакну ново искуство уметности.. Поред интерпретативних радова, изложбу прате легенде прилагођене слабовидима, као и легенде штампане на Брајевом писму. Такође, свако изложено дело прати и звучни опис самог дела и информације о аутору и делу, који су доступни на носачима звука, а могу се прузети и путем апликације Guide Me очитавањем QR кода који се налази код сваког дела. Изложба нам нуди да уметност сагледамо кроз једну од њених улога – да буде путоказ, да помогне да упознамо себе и спознамо сопствене могућности и способности.