Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Летње радно време:
Среда - Понедељак: 12:00-20:00
Субота: 12:00-21:00
Уторком је Музеј затворен за публику.

Цена улазнице: 300 рсд
Групне посете (10 лица и више): 200 рсд
Студенти, ученици основних и средњих школа, пензионери, корисници EYCA, City Card и City Pass картица: 150 рсд
Право на бесплатан улаз:
Лица са инвалидитетом, труднице, предшколска деца, професори, доценти, асистенти и студенти историје уметности, архитектуре, ликовне и примињене уметности, новинари , запослени из сродних културних установа , чланови ICOM-а, AICA, ИКТ, УЛУС-а, УЛУПУДС-а и других струковних удружења.

Информације о групним посетама и вођењима на број телефона 063-862-3129, и на мејл info@msub.org.rs

Попусти се остварају уз показицање легитимације на благајни Музеја.
Улаз је бесплатан сваке среде
.

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон МСУБ не ради због извођења радова на санацији и реновирању простора

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд

Летње радно време: 14:00-21:00
Уторком је Легат затворен за публику.
Улаз у Легат је бесплатан.

Разговор поводом изложбе „Silent talk / Неми говор” Лане Васиљевић / Салон МСУБ, субота, 14.12.2019. у 13 часова

Говорни програми | 14.12.2019


Разговор поводом изложбе„Silent talk / Неми говор” Лане Васиљевић

Субота, 14. децембар 2019. године у 13 часова
Салон Музеја савремене уметности, Париска 14

У Салону Музеја савремене уметности у суботу 14. децембра у 13 часова одржаће се разговор о текућој изложби Silent talk / Неми говор и пракси уметнице Лане Васиљевић. У разговору учествују Лана Васиљевић, Марина Мартић историчар уметности и аутор пратећег текста за изложбу, Мирослав Карић, историчар уметности и кустос галерије Ремонт. Разговор модерира Уна Поповић, кустос Салона МСУБ.

Галерија Салона Музеја савремене уметности може се посматрати као полигон за разматрање различитих и разноликих идеја и материјализованих форми које Лана већ неколико година уназад промишља и ствара. Изложба се стога интерпретира као особена физичка инкарнација ауторкиних унутрашњих ставова и интимних промисли, онога што она сама описује као стратегију „мапе ума”.

Како Марина Мартић у пратећем тексту за изложбу наводи: „Silent talk/Неми говор представља конзистентни наратив састављен од предмета и речи којима је ауторка својом интервенцијом дала моћ да говоре о времену, простору, пролазности, меланхолији, чежњи али и бескрајној могућности трансформације. На тај начин неухватљиви елементи постају део личне картографије (...) Основна геометријска тела попут круга, троугла и квадрата које уметница формира говоре о тражењу хармоније између реда и хаоса. Урезане речи које се понављају и укрштају на објектима, представљају знаке, путоказе, који позивају на размишљање о дубљем значењу, о унутрашњим стварима.“

Лана Васиљевић (1973) је дипломирала и магистрирала на Факултету ликовних уметности, вајарски одсек у Београду. Од 1997. године излагала је групно и самостално у Београду, Њујорку, Паризу, Бечу и Хагу. Била је стипендиста КултурКонтакт програма у Бечу као и АртсЛинк резиденције у Њујорку. Добитница је награде 38. Октобарског салона за скулптуру 1997. године, и ГРИФОН признања за визуелни идентитет 2006. и 2010. године, као и награде 10. Бијенала акварела, Савремене галерије, у Зрењанину. Радови Лане Васиљевић налазе се у неколико приватних и музејских колекција.

www.lanavasiljevic.com