Вести


МСУБ Обавештења

Будите информисани о нашим активностима


Пратите нас...

Facebook Twitter Facebook FacebookРадно време

Музеј савремене уметности
Ушће 10, блок 15, Београд

Музеј је затворен за публику

****

Салон Музеја савремене уметности
Париска 14, Београд

Салон је затворен за публику

****

Галерија-легат Милице Зорић и Родољуба Чолаковића

Родољуба Чолаковића 2, Београд
Затворен за публику

Самостална изложба Лане Васиљевић „Silent talk/Неми говор”, Салон МСУБ

Изложбе | 22.11.2019


Самостална изложба Лане Васиљевић Silent talk/Неми говор
Салон Музеја савремене уметности (Париска 14)
Изложба траје од 22.11.2019. до 03.02.2020. године
Отварање: петак, 22.11.2019. године у 19 часова

Кустос изложбе: Уна Поповић
Аутор пратећег текста за изложбу: Марина Мартић

Изложбом Silent talk/Неми говор Лана Васиљевић ће се представити великим бројем радова, скулптура и објеката.

Галерија Салона Музеја савремене уметности може се посматрати као полигон за разматрање различитих и разноликих идеја и материјализованих форми које Лана већ неколико година уназад промишља и ствара. Изложба се стога интерпретира као особена физичка инкарнација ауторкиних унутрашњих ставова и интимних промисли, онога што она сама описује као стратегију „мапе ума”.

Како Марина Мартић у пратећем тексту за изложбу наводи: „Silent talk/Неми говор представља конзистентни наратив састављен од предмета и речи којима је ауторка својом интервенцијом дала моћ да говоре о времену, простору, пролазности, меланхолији, чежњи али и бескрајној могућности трансформације. На тај начин неухватљиви елементи постају део личне картографије (...) Основна геометријска тела попут круга, троугла и квадрата које уметница формира говоре о тражењу хармоније између реда и хаоса. Урезане речи које се понављају и укрштају на објектима, представљају знаке, путоказе, који позивају на размишљање о дубљем значењу, о унуташњим стварима.“

Лана Васиљевић (1973) је дипломирала и магистрирала на Факултету ликовних уметности, вајарски одсек у Београду. Од 1997. године излагала је групно и самостално у Београду, Њујорку, Паризу, Бечу и Хагу. Била је стипендиста KulturKontakt програма у Бечу као и ArtsLink резиденције у Њујорку. Добитница је награде 38. Октобарског салона за скулптуру 1997. године, и ГРИФОН признања за визуелни идентитет 2006. и 2010. године, као и награде 10. Бијенала акварела, Савремене галерије, у Зрењанину. Радови Лане Васиљевић налазе се у неколико приватних и музејских колекција.

www.lanavasiljevic.com